Om Omne Bröd

En lång historia av innovation och kvalitet

Vi är ett företag som drivs av ett äkta intresse av att producera bröd av högsta kvalitet. Bageriets verksamhet bygger på vass teknikutveckling och hårt arbete. Det har det gjort sedan starten.

Vi har i snart 80 år bakat gott bröd under eget och andras varumärken. Vår historia startade 1945 och är en del av de vi är idag, ett väletablerat företag med lång erfarenhet av brödproduktion och stor kunskapsbank att luta oss mot. Omne Bröd AB är en del av Göteborgsbaserade Profuragruppen.

Ta en titt nedan på några hållpunkter i vår historia så här långt.

Vår historia av att tänka nytt med tradition i ryggen

1940-tal – Den första bakmaskinen för tunnbröd

Hemma i verkstaden bygger Arvid Nordin, i största hemlighet, en maskin som bakar tunnbröd. Den första i sitt slag. I februari 1945 paketeras den första maskinbakade tunnbrödskakan för leverans till kund. Det blir startskottet för Firma Arvid Nordin, det som idag är Omne Bröd. Efterfrågan på maskinbakat tunnbröd ökar kraftigt och redan 1948 byggs ytterligare en linje för hårt tunnbröd.

1950-tal – Förändringens tid

För att trygga tillgången på emballage görs investeringar i en egen kartongtillverkning. Företaget blir aktiebolag och får namnet AB Arv. Nordins tunnbrödsfabrik. Arvid är med och grundar samarbetsorganisationen Sveriges Tunnbrödsfabrikanter.

1960-tal – Nya produkter tar plats

I början av 1960-talet började företaget tillverka mjukt matbröd. 1963 kom först Omnekakan och några år senare byggs en fjärde baklinje. Nu produceras både mjukt-och hårt tunnbröd, samt mjuka kakbröd. Arvid lämnar företaget och en ny generation tar vid.

1970-tal – Bageriet moderniseras

Bageriet investerar i en ny och modern tunnbrödslinje från Holland. Man börjar utveckla egna packmaskiner. Dessutom installeras en ny rationell bagerilinje för mjukt matbröd.

1980-tal – Den första datorn

I början av 1980-talet datoriseras administrationen. Den ”Holländska linjen” byggs om för att baka ett tjockare tunnbröd. Ett nytt varumärke, Mobackens, skapas för bageriets egna produkter. Tekakan blir en ny succé som varm distribueras till hela landet. Polarbröd köper Omne Bröd 1987. Bageriet gör sin första investering för infrysning av mjukt matbröd.

1990-tal – Produktionen ökar

Den nya frystekniken gör det möjligt för bageriet att nå ut på en större marknad både inom och utom Sverige. Produktionen ökar stadigt.

2000-tal – En ny linje för mjukt matbröd

En ny produktionslinje med högre kapacitet för mjukt matbröd ersätter 2003 en av de gamla linjerna. Bageriet får en helt ny inriktning mot mörka portionsbröd. Efterfrågan på det nya sortimentet ökar dramatiskt och en helt ny produktionslinje som fördubblar bageriets kapacitet invigs 2009. Bageriet blir 2006 certifierat enligt BRC och KRAV.

2010-tal – Nya ägare

Idag ägs företaget av Göteborgsbaserade Profuragruppen.
Förutom mjukt matbröd tillverkas nu även bullar, till exempel kanelbullar. Bageriet
börjar nu även att tillverka produkter i andra varumärken.

Personalen är allt

Vi är som en stor familj som bryr oss om varandra och vill vara en arbetsplats där man gärna stannar kvar.

Vill du bli en i familjen?